Gipuzkoa, Bizkaia, Araba eta Nafarroako bakailu pintxo lehiaketen aurtengo irabazleek hartu zuten parte Elgoibarko “Bacalaos Alkorta” enpresak antolatutako pintxo lehiaketaren finalean. Sukaldariek jendearen aurrean prestatu zituzten lehiaketarako pintxoak Errebal plazan, eta epaimahaikideek epaitu zituzten gero. Josema Azpeitia (Ondo Jan), Tiburcio Eskisabel (Tiburzio jatetxekoa), Iñigo Kortabitarte eta Arzak-en laborategiko Xabier Gutierrezek osatu zuten epaimahaia, antolatzaile lanetan ibili den Mireia Alonsorekin batera.
Irungo Danako jatetxeko sukaldaria den David Rodriguezek aurkeztutako pintxoari eman zioten lehen saria, 'Bokalao' izeneko pintxoari esker. Sari nagusiaz gainera, “Bakailaoaren tratamendu onena” saria ere irabazi zuen.
• Bi sari Viento Sur gastrotekarentzat
Eskualdeko sukaldariak ere lehiatu ziren eta Elgoibarko Viento Sur gasrotrekako Dorelin Castillok aurkeztutako pintxoa aukeratu zuten Debabarrenako onena. “KM0 produktuen aurkezpen onena” saria ere eskuratu zuen, gertuko produktuak erabiliz eginiko pintxoen artean.
Finaleko irudiekin honako bideoa osatu du Eibarko ...eta kitto! toki komunikabideak
∞Lotura duten albisteak:
- Repsol Gidako ‘Soletes’ kategoria berrian sartu dute Viento Sur Gastroteka (2021-07-15)
- ‘Bacalaos Alkorta’ Pintxo Lehiaketako finalean hartu du parte Viento Surrek, Elgoibarko kanporaketa irabazi ostean (2019-11-19)
- Viento Sur tabernak irabazi du Pintxo lehiaketa bigarren urtez jarraian, eta herritarren gustukoena Mendi Bidekoa izan da (2019-06-26)
- Iruñeako El Mercao jatetxeak irabazi zuen Bacalaos Alkorta pintxo txapelketa (2018-11-21)