Hogeita hiru tabernak parte hartuko dute Elgoibarko XI. Pintxo Lehiaketan

Barren.eus 2019ko eka. 10a, 11:18

Ekainaren 19tik 21era egingo duten Elgoibarko Pintxo Lehiaketa aurkeztu dute gaur antolatzaileek. Iaz hasitako bidetik, aurten ere sukaldaritza munduko adituek osatuko dute epaimahaia.

Hamaikagarren pintxo lehiaketan parte hartuko duten pintxoak aurkeztu dituzte antolatzaileek udaletxean egin duten aurkezpen ekitaldian. Aurtengoan 23 tabernak hartuko dute parte (iaz 26 izan ziren). Ikus hemen aurkeztu dituzten 23 pintxoak -PDF-

Elgoibarko Udalak ostalaritza sektorean euskararen erabilera sustatu, eta bide batez, Elgoibarko gastronomia suspertzeko helburuarekin antolatzen du pintxo lehiaketa.

Ekainaren 19an, 20an eta 21ean egingo da aurtengo pintxo lehiaketa. Pintxoa 1,40 euroan salduko dute, 19:00etatik 22:00etara, eta herritarrek euren pintxo gogokoena hautatzeko aukera izango dute. Izan ere, aurrekoetan bezala, hiru sari banatuko ditu Udalak: epaimahaiak izendatuko ditu pintxorik onena eta bigarren pintxorik onena, eta herritarrek tabernetan betetzen dituzten boto-orrien zenbaketatik aterako dute herritarren pintxorik gustukuena, Herritarren Saria jasoko duena. Botoak ematen dituzten herritarren artean sari bat zozkatatuko du Udalak: Bi lagunentzako dastatze menua Belaustegi jatetxean.

Iaz, 10. edizioan, Viento Sur tabernak irabazi zuen Elgoibarko Pintxo Lehiaketa, Haize Beltza pintxoa izeneko pintxoarekin. Herritarren saria, berriz, Asgi tabernak aurkeztutako Kono Txiki Kurruskaria pintxoak jaso zuen.

Epaimahaia gastronomiako profesional eta adituek osatuko dute. Nabarmentzekoak dira, besteak beste, Mireia Alonso, gastronomoa, sukaldaritza tradizionalean eta aprobetxamendu-sukaldaritzan aditua; Iñigo Kortabitarte, sukaldaria, Kobika jatetxeko sortzailea eta beste batzuen artean, Iron Chef by Makro de Miniature Pintxos Congress 2018ko irabazlea eta Josu Mugerza, sukaldaria eta Belaustegi Baserria Jatetxeko ugazaba. Hauek lehiaketaren lehenengo bi egunetan establezimendu guztietara joango da, pintxoen kalitatea ebaluatzera eta azken egunetan, berriro ere, lehiaketaren irabazle izan daitezkeela uste duen establezimenduetara joango da. 

"Lehiaketa hau aukera paregabea da jendeak Elgoibarko ostalaritzaren kalitatea ezagutzeko, euren sorkuntzekin harritzeko helburuarekin egunero gogor jarduten duten profesionalez osaturiko ostalaritza, alegia, baita bezero berriak erakarri eta lortzeko parada ere” adierazi du Ane Beitia Elgoibarko alkateak jardunean.

∞Lotura duten albisteak: