Duela 20 urte hasitako ohiturari jarraituz, herritarren aurrean erre dituzte gaztainak Galiza Kultur Etxeko bazkideek. Behin sua ondo eginez gero, gaztainak erretzeko 20 minutu nahikoa direla azaldu digute. "Galizian dudan etxetik ekarriak dira hauek", azaldu digu danbolinaren arduradunak, "kalitate oneko gaztainak dira, gainera. Begira bestela nola askatzen zaien azala".
2003an jaitsi zuten estrainekoz Magosto Eguna kalera. Aurrez, Galiza Etxean bertan egiten zuten, "elkarteko bazkideak, auzotarrak eta herriko lagun gutxi batzuk gerturatzen zirela ikusirik, ohitua hau kalera jaistea erabaki genuen. Eta hartutako erabakarekin bete-betean asmatu genuela uste dut" azaltzen du Gumersindo Vila, Galiza Kultur Etxeko presidenteak.
• Gaztainak erretzeko prozesua iruditan