Eguraldi petralari aurre eginez 20 herritarrek amaitu dute Donostiako maratoia

elgoibarren.net 2008ko abe. 1a, 14:51

Eguraldi hotza, euria eta haizeari aurre eginez Donostiako maratoia amaitu duten 2.641 lagunen artean hogei herritar daude. Hogei antxintxikari elgoibartar zaildu eta saiatu. Eguraldi hotzari, eta batez ere haizeari, antxintxikarien benetako amesgaiztoari, aurre egin behar izan diote guztiek. Markak hobetzearena beste baterako laga beharko zutela ikusi zuten denek hasieratik bertatik, eta 42 kilometro korrika egitea norbere buruari irabazi beharreko erronka potoloa bihurtu zen. (sailkapena eta argazkiak dauzka)

Nabarmentzekoa da aurreko bi edizioetan, 2006koan , eta 2007koan 8 elgoibartarrek parte hartu zutela erresistentzia proba gogor honetan. Aurten dezente gehiago izan dira, maratoia estreinakoz probatu dutenak tartean. Elgoibartarren artean Jose Antonio Ruizek egin zuen denborarik onena, sailkapen nagusiko 48. postuan. Nabarmentzekoa da, baita ere, hiru lasterkari hiru orduren azpitik helmugan sartu izana.