Mugerza krosa, Munduko Kros Txapelketako atea zabaltzeko giltza

elgoibarren.net 2009ko mar. 31a, 10:51

Azken Mugerza kroseko irabazleek, Ayele Abshero etiopiarrak eta Florence Kiplagat kenyarrak, urrezko domina bi eskuratu dituzte Ammanen (Jordania) jokatu den Munduko Kros Txapelketan, junior mailan lehenak eta emakumezkoen lasterketa nagusian bigarrenak. Emaitzok Juan Mugerza Nazioarteko krosaren prestigioa handitu besterik ez dute egiten.

Mintxeta Atletismo Taldeko kideak pozik eta harro daude Munduko Kros Txapelketako emaitzekin. “Ez dago munduan beste krosik bere azken bi irabazleak munduko txapeldunak izan direla esan dezakeenik. Gauza bat erakusten du honek, hemen irabazten duena pare bat hilabete barru munduko txapeldun izango dela”. Prestigioaz gain, puntuak ere bereganatu ditu emaitza horiekin Mugerza krosak. Gauzak horrela, aurrera begira, goi mailako atletak kontratatzerakoan erraztasun gehiago izan beharko lituzkete.
Kiplagat eta Abshero munduko txapeldun
 Mugerza kroseko azken irabazleak, 18 urteko Ayele Absherok erakustaldi harrigarria eskaini zuen joan zen urtarrilaren 11n Mintxetan, eta joan den asteburuan Jordanian jokatu zen Munduko Kros Txapelketan ere beste hainbeste egin zuen. Adinagatik junior mailan lehiatu zen arren, nagusiekin aritu izan balitz ere lanak emango zituela erakutsi zuen. Goi mailako izarra izatera deitua dago. Gizonezkoen lasterketa nagusian, Bekele handiaren itzalean hasi den Gebremarian etiopiarra nagusitu zen. Herrikidea Ammanen ez egotea (min hartuta dago) probestu zuen Gebremarianek proba irabazteko. Azken bi urtetan Mugerza krosean parte hartu duen Leonard Komon kenyarrak (2008ko irabazlea eta 3. postua aurten) ere lasterketa duina egin zuen Jordanian; 4. postuan sailkatu zen.
Emakumezkotan Florence Kiplagatek kenyarren ohorea berreskuratu zuen, orain dela 15 urte irabazi baitzuen azkenekoz kenyar batek emakumezkoen Munduko Kros Txapelketa. Iaz ama izan ostean, Kiplagat indartsu itzuli da goi mailara. Atleta ttipiak ez zuen areriorik eduki Elgoibarren eta Ammanen ere garaipena lortu zuen Linet Masai herrikidea esprintean gainditu eta gero.

Absherok irabazi zuen 2009ko Mugerza krosa.

Komon eta Abshero nor baino nor.

2009ko Mugerza krosean parte hartu zuten antxintxikariek Munduko Kros Txapelketan lortu dituzten emaitzak