Ruiz seigarren San Adriango duatloian eta Revert hamabigarren Gasteizko mendi-maratoian

elgoibarren.net 2009ko api. 21a, 13:53

San Adriango Duatloia eta Gasteizko mendi-maratoia korritu dira gure lurretan asteburuan. Bi antxintxikari elgoibartarrek, Urgaziko kideak biak, parte hartu zuten batean zein bestean eta emaitza onak lortuaz, gainera. Jose Antonio Ruiz 6. postuan sailkatu zen San Adriango duatloian eta Jon Revert, berriz, 12. postuan Gasteizko mendi maratoian.

Gasteizko mendi maratoia

1706640394193 Ruiz seigarren San Adriango duatloian eta Revert hamabigarren Gasteizko mendi-maratoia

Aizkorriko mendi-maratoia ate-joka dugu, maiatzaren 24an korrituko da (ikus Morkaikok antolatu duen irteera) eta horren erakusgarri, 160 gizon eta 5 emakume bildu ziren, domekan, apirilak 19, Gasteizko mendi-maratoi gogorrean. Elgoibartik Urgazi Triatloi Taldeko kide Jon Revertek 12. postuan amaitu zuen eta Aizkorrirako prestaketa ona egiten ari dela erakutsi du. Raul Garciak (3:21:01) eta Nerea Amilibia aiarrak (4:09:32) irabazi zuten Euskadiko Txapelketarako puntuagarria den lasterketa.

Jose Antonio Ruiz. Artxiboko argazkia.

San Adriango VI. duatloi jokatu zen zapatuan Nafarroan sprinean (6,5-23,3). Bertan, Jose Antonio Ruiz 6. postuan helmugaratu zen. Lasterketa irekia izateaz gain, polizia eta udaltzainen VII. Espainiako Koparako puntuagarria da eta sailkapen horretan Urgaziko kidea izan zen lehenengoa, Daniel Giraldo asturiarraren aurretik. 172 lagun bildu ziren guztira eta sailkapen nagusian Endika Garcia (1:12:21) eta Lucia Garate (1:27:15) izan ziren azkarrenak.