Ordubetean agortu da okela gisatu guztia

elgoibarren.net 2009ko aza. 30a, 13:36

 
Hileko azken zapatuko ferian, herriko hamar elkarte gastronomikok prestatutako okela gisatua dastatzeko aukera izan dute elgoibartarrek. Antolatzaileen aurreikuspenak gainditu eta prestatu zituzten 400 razioak ordubetean ahitu ziren zapatuan. (argazkiak dauzka)



  Herriko hamar elkarte gastronomikok: Gure Bide, Zubi Ondo, Karakate, Casa Galiza, Biar Dana, Sallobente, Kalamua, Baltasar, Ego-Toki eta Herri Gain parte hartu dute azaroko feriako berezitasuna izan den topaketa gastronomikoan.
 Udalak eta Debemenek 30 kilo okela –hiru kilo elkarte bakoitzeko- banatu zituzten sukaldarien artean eta beste 20 bat kilo patata eta barazki. Osagai horiekin, goizean goiz hasi ziren lanean eta 12:00etarako prest zuten okela gisatua, 400 razio edo anoa guztira. Antolatzaileek bertaratutakoen gosea asetzeko nahikoa izango zirela uste izan zuten arren, usteak erdi ustel, eguerdiko 13:00etarako ez baitzen razio bakar bat ere geratzen. Sanlo eskubaloi taldeko kideak arduratu ziren razioak saltzeaz, bakoitza euro baten trukean eta, kirol taldearentzat izango da batutako dirua.
Pintxoak tabernetan
 Sabela betetzeko gogoarekin geratu zirenek Gabi jatetxeak, Txarriduna hotelak eta Lojantzi tabernak baserriko produktuekin eginiko pintxoak jateko aukera izan zuten.
  Horretaz gain, nekazaritza eta abeltzaintza ferian ohikoa denez, baserritarren postuak izan ziren Nafarroa plazan eta Plaza Txikian, berriz, ganadua eta baserriko lanabesak egon ziren ikusgai. Kale kantariek, berriz, feriako giroa alaitu zuten kalez kale euskal kanta herrikoiak abestuz.