Ayele Abshiro Mugerza Krosean izango da

elgoibarren.net 2009ko abe. 18a, 13:30

Iaz Mugerza Krosa irabazi zuen Ayele Abshiro etiopiarrak 2010eko Mugerza kroseko –urtarrilaren 24an- irteeran izango dela egiaztatu du. Junior mailako munduko txapelduna da Abshiro eta senior mailako munduko kros txapelketa irabazteko faborito nagusienetako bat ere bai.

1706639974640 Ayele Abshiro Mugerza Krosean izango da

Edozein krosetako antolatzaileek nahiko lukete Abshiro, Bekele herrikidearen oinordekoa izan daitekeena, parte hartzaileen artean edukitzea; atletismoan goi mailako izarra izatera deitua baitago. Etiopiarrak, baina, Elgoibarko krosa aukeratu du, bigarren urtez jarraian, Mintxeta Atletismo Taldeko kideen zorionerako. Arrazoi bat baino gehiago daude; nagusiena, beharbada, Europan lortu duen lehen garaipen garrantzitsua Elgoibarren lortu izana iaz, 2009ko Nazioarteko Juan Mugerza krosean. Demaseko erakustaldia egin zuen Abshirok Mintxetako zirkuituan eta, hilabete batzuk geroago, Ammaren (Jordania) jokatu zen Munduko Kros Txapelketan, junior mailan, lehen postuan sartu zen helmugara.

Abshirorekin batera, junior mailako beste antxintxikari aipagarri batek ere berretsi du Elgoibarren izango dela, Moses Kibet ugandarrak hain zuzen ere. Kibet hirugarren postuan sailkatu zen, Abshiroren atzetik, Jordaniako munduko txapelketan. Hortaz, bi gazteen arteko lehia ziurtatuta dago. Kibetek Berlinen jokatu zen Munduko pista txapelketan parte hartu zuen, abuztuan, bost mila metroko lasterketan.