Zumaiako Flysch Mendi Lasterketa irabazi du Gotzon Zulaikak 23 urtez azpikoetan

elgoibarren.net 2010ko uzt. 13a, 12:36

Zumaia Flysch Trail lasterketako lehenengo postua, 23 urtez azpikoetan, eta Euskal Herriko kopako lehena ere Mendarora ekarri ditu Gotzon Zulaikak. Maila berean, laugarren postuan sailkatu zen Mikel Arosa elgoibartarra. Senior mailan, berriz, zortzi elgoibartarrek parte hartu zuten Zumaian hasi eta Flysch-aren ibilbidea moduan ezagutzen den paraje ikusgarrietan egin zen lasterketan. (argazkiak eta sailkapena dauzka)

Joan den domekan Zumaian jokatu zen Flysch Trail mendiko lasterketaren ibilbideko zati handiena itsasertzetik gertu pasatzen den arren, eguraldi sargoriari aurre egin behar izan zioten bertan parte hartu zuten bederatzi elgoibartarrek eta Mendarotik joan zen antxintxikari bakarrak. Beroa ez zen, baina, zailtasun bakarra izan, korrikalariek 800 metroko desnibel positiboa gainditu behar izan baitzuten 28 kilometroko ibilbide gorabeheratsuan
Iazko estreinako edizioa bikaina izan bazen, aurten “beste koska bat egin du gora” Zumaia Flysch Trailek antolatzaileen esanetan: “Batetik, parte-hartzaile kopurua antolatzaileek jarritako 400eko mugatik oso gertu egon delako: 360. Bestetik, iazko markak ondu dituztelako ia kategoria guztietan”. Gizonezkoen lasterketan Aitor Osak lanak eman zizkion Europako txapeldun Raul Garciari. Helmugan, 1:51:44ko denbora egin zuen Raul Garciak, iaz berak ezarritako marka (1:54:31) onduz. Bigarren Aitor Osa helmugaratu zen, hau ere iazko marka baino azkarrago: 1:53:32. Emakumezkoetan berriz, Ana Conde gasteiztarra izan zen onena. Elgoibartarrei dagokionez, Ander Barrenetxeak egin zuen denborarik onena (2:19:17) eta sailkapen nagusiko 40. postuan sailkatu zen.

Gotzon Zulaika Euskadiko txapeldun

1706639566862 Zumaiako Flysch Mendi Lasterketa irabazi du Gotzon Zulaikak 23 urtez azpikoetan

Zumaiako proba 23 urtez azpikoen Euskadiko Txapelketako proba puntuagarria ere bazen, txapelketak dauzkan lau probetako hirugarrena, hain zuzen ere, eta Gotzon Zulaika mendaroarra izan zen bizkorrena, beste behin, gazteen artean. Mendaroko antxintxikariak lehen proban, Aramotzeko mendi lasterketan, ere garaipena eskuratu zuen eta bigarren postuan sailkatu zen Orozko Harana mendi lasterketan. Gauzak horrela, erakutsi duen erregulartasunari esker, Euskadiko Txapelketako sailkapen nagusiko lehen postua ziurtatuta dauka Zulaikak, Olazagutia-Urbasa Mendi Lasterketa (irailaren 25ean) jokatzea falta bada ere. Maila honetan onenen artean ibili dira beste bi elgoibartar ere; Adur Juaristi eta Mikel Arosa. Juaristi hirugarren postuan sailkatu zen Orozkoko proban eta Arosa laugarren postuan sailkatu da Zumaian jokatu den azken proban.

Edurne Pasaban, Alex Txikon eta Asier Izagirre mendigoizaleak ere omendu zituzten probaren antolatzaileek, eta horretarako nola ez Pako Iriondo elgoibartarraren laguntza eduki zuten antolakuntzan. Ondoko argazkian Pako Iriondo eta Edurne Pasaban ageri dira.

Gotzon Zulaika helmugako marra zeharkatzen.