elgoibarren.net 2010ko ira. 9a, 12:07

Edu Uribe mendizalearen urteko erronka eta helburu nagusia zen Mont Blanceko ultratraila (166 kilometro) egitea eta amaitzea. Helburua lortu du, baina ez gustatuko litzaiokeen moduan, luizi baten ondorioz proba eten eta bi zatitan egin behar izan zuten-eta helmugara ailegatu ziren 1.127 lagunek (2.300 batu ziren irteeran). Uribe 483. postuan ailegatu zen Chamonixera: 18 odu, 46 minutu eta 57 segundo behar izan zituen 116 kilometrotako ibilbidea osatzeko. Mendaron bizi den Joserra Sousa debarrak ere lortu zuen proba amaitzea; 134. postuan sailkatu zen 15:14:57 denborarekin.

Eguraldiak guztiz baldintzatu du aurtengo Mont Blanceko ultratraila, munduko mendi lasterketa entzutetsuena eta gogorrenetarikoa. Proba abuztuaren 28an jokatu zen arren, negu giroa aurkitu zuten parte hartzaileek Alpeetan, eta 21 kilometro eginak zituztenean proba neutralizatu behar izan zuten antolatzaileek, Seigne (2.516 metro) lepoan izandako luizi handi batek bideak desagerrarazi zituela-eta. Hurrengo egunean, eguraldi hobea lagun, Courmayeur-etik Chamonixera dauden 95 kilometroak egin ahal izan zituzten parte hartzaileek. Hortaz, 166 kilometro proba 21 eta 95 kilometrotako bi zatitan egin ostean, Jez Bragg britainiarrak irabazi zuen proba 10 ordu, 30 minutu eta 37 segundoko denborarekin, eta Zigor Iturrieta gipuzkoarra sailkatu zen hirugarren postuan. (ikusi hemen sailkapen osoa)

1706639521865 Uribek eta Sousak lortu zuten bi zatitan egin zen Mont Blanceko ultratraila amaitzea

Edu Uribek, ohi duen moduan, bere blogean (Mendi Lasterketa) kontatu ditu Mont Blanceko ultratrailean bizitakoak.Antolatzaileek ere hainbat bideo ikusgarri igo dituzte probaren webgunean.