San Pedroko txirrindulari igoera Iñigo Lazkanorentzat

elgoibarren.net 2010ko urr. 12a, 14:45

Iñigo Lazkanok irabazi du Elgoibarko Lagun Taldeak antolatzen duen San Pedroko bizikleta igoeraren 19. ekinaldia. Lehen parte hartzea zuen arren, nagusitasun handiarekin lortu du garaipena mendaroarrak: hamalau minutu eta 41 segundotan igo ditu Plaza Handitik San Pedroko gainera arte dauden malda pikoak. Emakumezkoetan Ainhoa Lendinez izan da, beste behin, bizkorrena (18:09). Behe laino itxia eta zirimiria izan dituzte bidelagun parte hartu duten 44 txirrindulariek. (argazkiak, bideoa eta sailkapena dauzka)

1706639461325 San Pedroko txirrindulari igoera Iñigo Lazkanorentzat

1706639461361 San Pedroko txirrindulari igoera Iñigo Lazkanorentzat

Idotorbe-San Pedroko gainera ailegatzeko 500 bat metroren faltan jo duen eraso bortitzari esker irabazi du Iñigo Lazkanok aurtengo San Pedroko Igoera. Ordura arte iheskide zituen hiru lagunak (Mikel Hernandez, Hazibar Iraolagoitia eta Jorge Gonzalez) atzean laga eta bakar bakarrik ailegatu da helmugara. Laukotean atzean geratu den lehena bera izan den arren, atzetik aurrera eginez, bigarren postuan sailkatzea lortu du Jorge Gonzalez elgoibartarrak. Gonzalezek ondo baino hobeto ezagutzen du San Pedroko Igoera, 2006koa, esaterako, berak irabazi zuen. Esperientzia horretaz baliatuz, ederki neurtu ditu indarrak eta bigarren postua eskuratu du.
Hirugarren postuan Mikel Hernandez sailkatu da eta Hazibar Iraolagoitia eta Iñigo Lariz sailkatu dira, hurrenez hurren, laugarren eta bosgarren postuetan. Iñigo Lariz elgoibartarra da, hain zuzen, probako errekorraren (13:21) jabe, eta halaxe jarraituko du, beste urtebetez, gutxienez.(beherago daukazue sailkapen osoa)
BIDEOA: XIX. San Pedrora txirrindulari igoerako zenbait une eta Iñigo Lazkano irabazlearen adierazpenak