Lehen Nazional Mailara igotzea lortu du Alcortak

elgoibarren.net 2012ko mai. 20a, 14:55

Apurtu da Igoera Fasean nagusi zen berdintasuna. Alcorta Forging Group taldeak 29-27 irabazi dio Catedra 70 taldeari, eta, honenbestez, elgoibartarrek irabazi dute Igoera Fasea eta honek saritzat zuen Lehen Nazional mailan jokatzeko txartela. Kalegoen plazan, 19:30ean, egingo duten ekitaldi xume batekin ospatu nahi dutela igoera aurreratu dute, guztiz egiaztatu gabe badago ere. (argazkiak dauzka)

1706638305033 Lehen Nazional Mailara igotzea lortu du Alcortak

Igoera Faseko lehen bi partiduak berdinketekin amaitu eta gero, Alcorta eta Catedra 70 eskubaloi taldeek, gaur eguerdian, Olaizaga kiroldegian jokatu duten partida erabakigarria zen. Bazekiten garaipenarekin igoera poltsikoratu zezaketela eta dena ematera irten dira bi taldeak kantxara. Zaleek ere ez dute hutsik egin eta gaur ere ez zen kabitzen lagun bakar bat gehiago Olaizagako harmailetan. Ohi duten legez, gogotik bultza egin diote zaleek Elgoibarko taldeari.
 Emozioak alde batera lagata, partida serioa jokatu du gaur Alcortak eta hasieratik dena ematera irten dira. Lehen minutuetan lortu duten hiruzpalau goleko aldea kudeatzen jakin du, lehen zatian, eta atsedenaldira hiru goleko errentarekin, 16-13, iritsi da etxeko taldea. Bigarren zatian, Leganes taldearen aurka egin zuten moduan, aldea murrizten hasi dira Gaztela Mantxakoak eta partidua berdintzera iritsi dira, amaierarako minutu gutxi falta zirenean. Alcortako jokalariak ez dira, baina urduri jarri, eta jokaldi erabakigarrietan sartu dituzten golei esker 29-27 irabazi dute partidua.

1706638305122 Lehen Nazional Mailara igotzea lortu du Alcortak

1706638305200 Lehen Nazional Mailara igotzea lortu du Alcortak

Poza erabatekoa zen partidaren amaieran, bai kantxan eta baita harmailetan ere. Catedra70 taldekoak, normala denez, lur jota amaitu dute, baina une garratzotan ez zaie zaleen zein Alcortako jokalarien animorik falta izan, duten gizalegearen erakusgarri.
Goleatzaile eta atezain onenak
 Kontsolamendu gisa, atezain onenaren eta goleatzaile onenaren sariak jaso dituzte Catedra 70 taldeko bi jokalarik: Carlos Alberto Gutierrezek atezain onenarena, eta Fernando Donadok goleatzaile onenarena.
Argazkiak: (guztiak Picasan)