Iñaki Hernandezek urrezko domina irabazi du World Skills Spain olinpiadetan

elgoibarren.net 2013ko ots. 18a, 12:27

Iñaki Hernandez (Azpeitia, 1991) IMHko ikasleak urrezko domina eskuratu du Madrilen jokatu den Lanbide Heziketako World Skills Spain olinpiadetan, CNC Torneaketa proban, hain justu ere. Lehen postua eskuratzeaz gain, Gipuzkoako, Bizkaiko eta Arabako onena ere izendatu dute. Era berean, Mundu mailako olinpiadetan lehiatzeko txartela ere eskuratu zuen. Uztailaren 2tik 7ra bitartean jokatuko dira Alemaniako Leipzig hirian.

1706637744795 Iñaki Hernandezek urrezko domina irabazi du World Skills Spain olinpiadetan

Larraitz Urangak iaz egin zuen bide arrakastatsua errepikatzen dihardu IMHko beste ikasle batek, Iñaki Hernandez azpeitiarrak, hain zuzen ere. Eusko Skills proba irabazi eta gero, World Skills Spain Lanbide Heziketako Olinpiadetan parte hartu berri du Madrileko Ifema azoka gunean, otsailaren 13tik 16ra bitartean. Hernandez CNC Torneaketa proban lehiatu da, eta urrezko domina eskuratu du. Domeka eguerdian egin zuten sari banaketa ekitaldia. Bigarren sari bat ere jaso zuen, Araba, Bizkaia, eta Gipuzkoako onena ere izendatu zuten-eta azpeitiarra.
Honenbestez, mundu mailako olinpiadetan lehiatuko da hurrena. Alemaniako Leipzig hirian jokatuko dira aurten World Skills olinpiadak, uztailaren 2tik 7ra bitartean.
Laugarren postua Josu Etxeberriarentzat
 Josu Etxeberria Mekako ikasleak ere hartu zuen parte Madrileko World Skills Spain olinpiadetan, honek ere Eusko Skills proba irabazi zuen-eta Ibilgailuen Pintura izeneko proban. Madrilen, erkidego bakoitzeko irabazleen aurka aritu zen, eta laugarren postua eskuratu zuen. Andaluziako ordezkariak irabazi zuen proba eta Madrilekoak eta Kataluiniakoak irabazi zuten ex aequo, zilarrezkoa. Probak neurtzen ibili ziren adituek esandakoaren arabera, lehen lau sailkatuen artean txikia izan zen aldea, eta, aldiz, lehen lau sailkatuek eginiko lanen eta gainerako parte hartzaileek eginikoen artean “nabarmena” izan zen aldea. Lanbide Heziketako olinpiadetan parte hartzea ikasleentzako esperientzia “aberasgarria” dela adierazi dute Meka ikastetxeko arduradunek. “Aste gogorra izan da, lan asko egin behar izan dute-eta ikasleek, baina, era berean, giro polita egon da Ifeman. Gauza berriak ikasteaz gain, beste lurralde batzuetako ikasleak ezagutu eta lagunak egin dituzte”.

Madrilen parte hartu duten euskal ikasleak.

Araba, Bizkaia eta Gipuzkoatik joandako ikasleek emaitza bikainak lortu dituzte Madrilen; urrezko zortzi domina eta brontzezko sei irabazi dituzte-eta. Lehiaketan ikasleen abilezia eta trebetasuna saritzen dira, euren espezialitatearekin lotutako benetako lanetan (sukaldaritza, mekanika, web orrialdeak...). Guztira, 32 espezialitatetan lehiatu dira 272 ikasle.