Belaustegi jatetxeko Josu Mugerza, 'Txoriene' telebista saioko protagonista

elgoibarren.net 2013ko mai. 28a, 12:47

Elgoibarko Belaustegi baserri-jatetxeko nagusiak, Josu Mugerzak, Xuban Intxaustik gidatzen duen Txoriene telebista saioan parte hartuko du aste osoan. Munduko hainbat tokitan ibilitakoa da sukaldari elgoibartarra, eta han eta hemen ikasitako platerak egiten erakutsiko du sukaldaritzari buruzko saio honetan. (bideoa dauka)



 Hamalau urterekin murgildu zen Josu Mugerza sukaldaritzaren munduan eta ordutik ez da gelditu. Herrialde ezberdinetako jatetxeetan izan da eta orain, bere jaiotetxean, Belaustegi baserrian, jatetxea du. Urte hauetan guztietan ikasitakoa bere jatetxean plazaratzen du.

 Urola jatetxean hasi zen lanean Josu. Lehen irakasleak Arantxa Arzollas eta Pedro Agirre izan zituen. Lau urteren buruan Elgoibarrera itzuli zen Gorbea jatetxean aritzera. Garai horretan ezagutu zuen Luis Irizar sukaldaria, bere benetako maisua. Irizarren eskutik Madrilera salto egin zuen Josuk. Basque eta Irizar jatetxeetan aritu zen lanean hainbat urtez, beti ere Irizarren gidaritzapean.

  Ordutik, ez da gelditu. Munduko hainbat txokotan izan da lanean, hala nola Japonian, Valentzian eta Puerto Vallartan (Mexiko). Madrilen beste denboraldi bat igaro ostean, etxera itzultzea erabaki zuen bere betiko ametsa betetzera: Belaustegi baserria, familiaren baserria, jatetxe bihurtzeko ametsa. 1999 urtean lortu zuen ametsa aurrera eramatea eta jatetxearen ateak ireki zituen. Bertan dastatu daitezke munduan zehar ikasitako plater eta teknikak. (iturria eta argazkia: eitb.com)

BIDEOA: Josu Mugerzak Belaustegi jatetxea erakutsi dio Xuban Intxaustiri (eitb.com)

  Txoriene saioan hainbat plater egiten erakutsiko du sukaldari elgoibartarrak: