Mugertza krosa: Ayad Lamdassem, azken orduko fitxaketa

elgoibarren.net 2014ko urt. 10a, 16:50

Domekan jokatuko den Nazioarteko Juan Mugertza Kroserako azken orduko kontratazioen berri eman du Mintxeta Atletismo Taldeak. Ayad Landassem espainiarra da horien artean nabarmenena. Iaz hirugarren postuan sailkatu zen Landassem Elgoibarren. Hortaz, iazko lehen hiru sailkatuak (Kipruto, Bett eta Lamdassem) batu dituzte berriro ere.

Ayad Lamdassem (Sidi Ifni, Maroko, 1981) sasoiko iritsiko da Elgoibarrera. Espainiar nazionalitatea duen atletak hirugarren postuan sailkatzea lortu zuen joan den astean Amorebietako krosean, eta bigarren egin zuen Vallekaseko San Silvestreko lasterketa entsutetsuan, Leonard Patrick Komon atleta keniarraren atzetik, hain justu ere.

Era berean, Alemitu Haroye etiopiar gaztea ere Mintxetan izango dela jakinarazi dute Mintxeta Atletismo taldeko arduradunek. 1995ean jaiotako atletak emakumezkoen lasterketa nagusian parte hartuko du. Iaz, Polonian jokatu zen Munduko Kros Txapelketan hirugarren postua eskuratu zuen Haroyek, junior mailako proban. Gaur egun 25. postuan sailkatuta dago atletarik onenen munduko rankinean. Elgoibarkoa izango du nazioartean korrika egiten duen lehenengoetariko lasterketa.
 Estela Navascues Espainiako maratoi txapelduna 2013an ere Elgoibarren izango da.

•Antonio Serrano, kartelean eta Mintxetan
 Atletekin batera, Antonio Serrano atleta ohiak ere badu zeresanik aurtengo krosean. 25 urte pasatu dira Mugertza krosa irabazi zenuenetik {beheragoko argazkietan} eta antolatzaileek berari eskaini diote aurtengo krosaren kartela. Ciudad Realeko antxitxikariak zazpi bat aldiz hartu zuen parte Mugertza krosean eta 99an laga zion goi mailan lehiatzeari. Orain entrenatzaile gisa etortzen da, eta oso gutxitan egin du kale, Elgoibarko krosa izugarri gustatzen baitzaio BARRENi eskaini dion elkarrizketan argitu duenez. Domekan entrenatzen dituen korrikalariei babesa ematera etorriko da: Diana Martin, Iris Fuentes Pila, Alessandra Aguilar, Javier Guerra eta Antonio Nuñez.

1706637059126 Mugertza krosa: Ayad Lamdassem, azken orduko fitxaketa

1706637059209 Mugertza krosa: Ayad Lamdassem, azken orduko fitxaketa