Jokin Muñoz mendaroarra nagusi Alkortako igoeran

Barren.eus 2015ko aza. 23a, 11:57

Jokin Muñoz mendaroarra gailendu zen joan den zapatuan jokatu zuten Alkortako 10. Igoeran. Ion Revert sailkatu zen bigarren postuan, eta Unai Etxeberriak osatu zuen podiuma. (sailkapena eta argazki bilduma dauzka)

Joan den zapatu goizean egin zuen eguraldi hotz eta euritsuak ez zituen korrikalariak kikildu eta 22 korrikalari batu ziren Mendaroko plazan, iaz baino lau gutxiago. Jokin Muñoz mendaroarra izan zen guztietan azkarrena. 22 minutu eta bi segundoan osatu zuen plazatik Alkorta baserriko atarira arteko 4,7 kilometroko ibilbidea. Iaz garaipenetik gertu geratu zen triatloietan aritzen den Muñoz; bigarren egin zuen 22:42ko denborarekin. Iñigo Lazkano zen orain arte proba irabazi zuen azken mendaroarra. 2011n lortu zuen garaipena, orain arte ondu ez duten marka ezarrita: 20:24.

Ion Revert sailkatu zen bigarren postuan, irabazlearengandik 12 segundora; eta, Unai Etxeberriak egin zuen hirugarren (22:25). Parte hartzaile guztiak gizonezkoak izan dira aurten.