Imanol Alvarezek bigarren egin du gazte mailako Urretxu Sarian

Barren.eus 2017ko mai. 16a, 20:32

Ciclos Iturriaga taldeko Imanol Alvarez txirrindulari elgoibartarra garaipenetik gertu izan da, beste behin ere. Bigarren postuan sailkatu zen domekan jokatu zen junior mailako Urretxu Sarian.

Urretxu Sarian irteera hartu zuten 78 txirrindulariek 105,5 kilometroko ibilbidea (ikus rutometroa) osatu zuten, eta 54 lagun ailegatu ziren helmugara. Limousin Kartoiak Oroiako taldeko Unai Iribar txirrindularia izan zen azkarrena. Ibarrako txirrindulari gaztea ihes eginda ailegatu zen Urretxuko helmugara. 54 segundora heldu zen bost lagunek osatutako taldea, eta Imanol Alvarez izan zen taldetxoko bizkorrena esprintean, txirrindulari azkarra dela erakutsiz, beste behin ere. Ciclos Iturriagako gainerako taldekideek ere lasterketa polita osatu zuten eta laugarren postuan sailkatu ziren taldekako sailkapenean. (sailkapen osoa Gipuzkoako Txirrindularitza Federazioaren webgunean)
Alvarezek lortutako bigarren postuak meritu handia dauka, kategoriako dominatzaile nagusienetakoa den Unai Iribar bakarrik sailkatu baitzen elgoibartarraren aurretik. Unai Iribar ibartarrak urrezko bi eta zilarrezko beste bi domina eskuratu zituen Donostian Espainiako Kopan, orain lau aste. Eta beste garaipen bat ere eskuratu zuen Euskadiko selekzioarentzat, Zegaman XXIII. Gipuzkoa Klasika irabazita. Espainiako errepideko kopako proba zen, eta Iribarrek dagoeneko irabazia du txapelketa honetako beste lasterketa bat ere, Valladoliden.