Ander Zulaika mendaroarrak seigarren egin du Hiru Haundiak proban

Barren.eus 2016ko urr. 17a, 10:41

Hiru Haundiak proba jokatu zen zapatuan, Euskal Herriko mendi-lasterketen denboraldiko proba nagusietako bat, eta edizio honetan ere elgoibartar eta mendaroar ugarik parte hartu zuten. Lizarpe LMK taldeko Ander Zulaika mendaroarrak egin zuen gure ordezkarien artean denborarik onena. 12 ordu pasatxo behar izan zituen Zulaikak 100 kilometroko ibilbidea osatzeko.

Ander Zulaika mendaroarra izan da gure ordezkarien artean onena Hiru Handiak mendi-lasterketan. Zulaikak hamabi ordu pasatxoan egin zituen Gorbeia, Anboto eta Aizkorri arteko 100 kilometroak, eta sailkapen nagusiko seigarren lekuan amaitu zuen proba.

Abuztuan, Trail Valle de Tena 8K mendi-lasterketan podiuma egitetik zetorren mendaroarra eta sasoiko dagoela berretsi zuen zapatuan. 78 kilometro eta 6.800 metroko desnibel positiboko proba da Trail Valle de Tena mendi-lasterketa, eta 14:20:23ko denboran bukatu zuen Lizarpeko taldekideak. Hirugarren sailkatu zen.

Gasteizko Manuel Iradier Txangolari Elkarteak antolatutako proba hau bi urterz behin egiten da eta egutegian gorriz markatuta daukate mendi-lasterkari eta mendizale askok. Benetako klasikoa da Hiru Haundiak, distantzia luzeko lasterketen aitzindaria gure artean eta, jakina, proba luzea (100 km) eta  gogorra, 5.075 metroko desnibel positiboarekin. Izenak dioen legez, Araba, Bizkai eta Gipuzkoako hiru mendi mitikoenak zeharkatzen ditu: Gorbeiagana, Anboto eta Aizkorri. 1.475 lagun zeuden aurten izena emanda eta 956k bukatu zuten proba (izena emandakoen %66k). Gizonezkoetan, Jokin Garai gailendu zen, 11:18ko denborarekin eta emakumezkoetan, Leire Martinez,13:31ko denborarekin.