Nahaste Borraste herri-lasterketa barixaku honetan jokatuko dute

Barren.eus 2016ko eka. 23a, 12:34

Kimetz elkarteak antolatuta, barixaku arratsaldean jokatuko da 32. Nahaste Borraste proba herrikoia.

Barixaku arratsaldean jokatuko da Nahaste Borraste herri-lasterketaren 32. edizioa. 19:00etan hasiko da Kalegoen plazan, eta partaideak hiru probatan leihatu beharko dira: zazpi kilometro inguru egin beharko dituzte bizikletan lehenengo, eta ondoren, 400 metro egingo dituzte korrika 25 kiloko zakua bizkarrean hartuta, eta azkenik, 1.500 metroko ibilbidea osatu beharko dute saltaka. Parte hartu nahi duenak proba hasi aurretxoan eman beharko du izena, Kimetz elkartean. Iaz 57 lagunek hartu zuten parte, tartean hiru emakumek.

•Larizek bost garaipen hamar urtean

2015eko edizioan Iñigo Larizek irabazi ez ezik errekor berria ezarri zuen, 17 minutu eta 50 segundotan. Larizek bost alditan irabazi du proba hau azken hamar urteetan. Nahaste Borrasteko errekorraz gainera, herrian jokatzen diren beste bi kirol probako errekorrak ere baditu, Karakateko Igoerakoa eta San Pedrora txirrindularitza igoerakoak, hain zuzen ere.

Emakumezkoetan Ainhoa Lendinez izan zen bizkorrena iaz, 20:33eko denborarekin.