David Conderen laugarren garaipena eta errekorra Nahaste Borrasten

elgoibarren.net 2009ko eka. 27a, 11:35

{vimeo}5371264{/vimeo}Atzetik aurrera eginez irabazi du David Condek aurtengo Nahaste Borraste, aurrez irabazi dituen edizio guztietako gidoia beste behin errepikatuz. Bizikleta gainean bera baino hobeto moldatzen direnak daude, baina zakuarekin eta, batez ere, antxintxika, lehen proban galdutako distantzia guztia errekuperatzeko ahala dauka Sigmakoak. Aurten ere halaxe egin du eta Errosario kaleko kailejoiaren parean, helmugara iristeko 100 metro eskasen faltan, gainditu du Ibon Gabilondo, bigarren sailkatua. Biek jaitsi dute Martin Domingezek eta Iñigo Larizek elkarbanatzen zuten errekorra (18´41´´). Condek ezarri duen errekor berria, hortaz, 18 minutu eta 25 segundokoa da. (bideoa, argazkiak eta sailkapena dauka)

1706640231087 David Conderen laugarren garaipena eta errekorra Nahaste Borrasten

“Inoiz ez dut pentsatzen irabaziko dudanik”

Bereziki pozik dago David Conde lortutako garaipenarekin. “Zakua laga dudanean laugarren postuan nengoen. Aurretik nituenak banan-banan gainditu eta amaiera estu baten ondoren helmugara lehen postuan iristea zoragarria izan da” azaldu du lasterketako tentsioa oraindik gainean zuela. Laugarren garaipena du honakoa, azkena 2006an irabazi zuen.

Podiuma: Gabilondo, Conde eta Lariz.

Bizikletako probak Nahaste Borrasten duen pisua handia dela dio Condek, eta zaila dela haatik bizikleta gainean ondo moldatu ezean proba irabaztea. “Sekula ez dut irabaziko dudanik pentsatzen. Beti da sorpresa bat niretzat. Bizikletaz oso ondo moldatzen den jendea dago hemen, Lariz bera, esaterako, edo bigarren egin duen Gabilondo. Horiek hartzen duten abantaila beste bi probetan murriztea oso zaila da, baina aurten zortea eta zangoak eduki ditut”.
 Iraupen handiko mutila da Conde, mendi maratoietan eta ehizan zaildua. Horregatik dio, erdi txantxetan, bizikletako probak duen garrantzia berdintzeko “Karakateraino igo eta jaitsi” izan beharko litzatekeela Nahaste Borrasteko hirugarren proba. Kirolari osoa dela erakutsi du Condek.

Parte hartzaileak Karkizanon gora.

Azkeneko Quebrantahuesos proban 69. postuan sailkatu den Ibon Gabilondo sartu da helmugan bigarren postuan. Atzetik zetorren Conde ez duela etortzen ikusi aitortu du Gabilondok amaieran. Are gehiago, Iñigo Lariz, iazko irabazlea, zela kontrolpean eduki beharrekoa uste zuen eta ez Conde. Aipatu moduan Iñigo Lariz sailkatu da hirugarren postuan eta honek ere bere eskuetan zegoen errekorra hobetzea lortu du 18´34´´ denborari esker. Asier Egaña sailkatu da laugarren postuan (18´54´´) eta Jon Revert bosgarren postuan (19´00´´).