Barixakuan jokatuko da Nahaste Borraste proba herrikoia

elgoibarren.net 2014ko eka. 25a, 17:50

30. Nahaste Borraste proba jokatuko da barixakuan (ekainak 27), 19:00etatik aurrera. Kimetz elkarteak antolatzen du urtero proba herrikoi hau, eta 16 urtez gorako edonork parte hartu dezake. Iaz 50 lagunek hartu zuten parte eta Jose Antonio Ruiz del Rey eta Ainhoa Lendinez izan ziren azkarrenak.

1706636663234 Barixakuan jokatuko da Nahaste Borraste proba herrikoia

Nahaste Borrasteko parte hartzaileek hiru probatan lehiatu behar izaten dute. Hasteko, zazpi kilometro inguru egin behar izaten dituzte bizikletan, eta ondoren, Kalegoen plazan 25 kiloko zakua bizkarrean hartu (15 kilokoa emakumezkoek) eta 400 metro egin behar izaten dituzte korrika, San Bartolome eta Errosario kaleetan barrena. Azkenik, 1.500 metroko ibilbidea osatu behar izaten dute antxitxika.

Izenemateak Kimetz elkartean egin beharko dira, lasterketa hasi aurretxoan. Iaz, 50 lagunek hartu zuten parte, eta Jose Antonio Ruiz del Rey gailendu zen, 18:26ko denborarekin. Jose Antonio Ruiz del Reyk 16 urte zituenetik parte hartzen du proba honetan, eta 2007an ere berak irabazi zuen. Emakumezkoetan, Ainhoa Lendinezek egin zuen iaz denborarik onena (20:09). Errekorra, nola nahi ere, Iñigo Larizek dauka oraingoz: 18:01. Aurten, baina, ezin izango du bere errekorra ontzen ahalegindu, Nahaste Borraste proba hasi baino hiru ordu lehenago kilometro bertikalen munduko txapelketan hartuko baitu parte Chamonixen (Frantzia).