Iñigo Lariz eta Nerea Lendinez gailendu dira Aiastiara korrika igoeran

elgoibarren.net 2014ko ira. 29a, 13:10

San Migel jaien barruan -gaur da San Migel Eguna-, Aiastiara korrika igoera jokatu zuten domeka eguerdian. 26 korrikalari irten ziren Kalegoen plazatik eta Iñigo Lariz izan zen Murkaikupe frontoirainoko ibilbidea egiten azkarrena, 20:34 denborarekin. Pello Osoro eibartar gaztearekin lehia estuan aritu zen Lariz ibilbide guztian (ondoko argazkian). Emakumezkoetan Nerea Lendinez elgoibartarra izan zen azkarrena. (argazkiak eta sailkapena dauzka)

Aiastiara korrika igoeraren zortzigarren edizioa jokatu zuten atzo, hilak 28, Kalegoen plazatik Murkaikupe frontoira bidean dauden maldetan. 26 lagun batu ziren irteeran eta hasieratik bi antxitxikari nabarmendu ziren: Iñigo Lariz elgoibartarra eta Pello Osoro eibartarra. Triatloietan aritzen den atleta eibartarrak estu hartu zuen Lariz, eta onena ematera behartu zuen elgoibartarra. Hirugarren postuan Jon Larrañaga mendaroarra sailkatu zen. Aistara igoeran lortu duen bigarren garaipena da honakoa Larizentzak, 2012an ere berak irabazi zuen-eta proba. Probaren errekorra, berriz, Asier Cuevas antxitxikari eibartarrak ezarri zuen 2010ean, 18:35 denborarekin.
  Emakumezkoei dagokionez, Nerea Lendinez izan zen azkarrena. Hogeita zortzi minutuan egin zuen igoera Lendinezek. Emakumezkoetan Nerea Amilibiak dauka probaren errekorra (24:09).