96 elgoibartarrek eta 22 mendaroarrek eman dute izena Behobia-Donostia proban parte hartzeko

elgoibarren.net 2014ko aza. 5a, 14:37

Euskal atletismoaren jairik handiena den Behobia Donostia maratoi erdia jokatuko da domekan (azaroak 9). Aurtengoa are bereziagoa izango da gainera, 50. edizioa izango baita. Behobia-Donostiak 30.000 partaide baino gehiagorekin ospatuko du 50. Urtemuga eta Elgoibarko eta Mendaroko antxitxikariek ez dute hutsik egingo.

Fortuna Kirol Elkarteak emandako datuen arabera, 96 elgoibartarrek eta 22 mendaroarrek eman dute izena 50. Behobia-Donostiarako (iaz, Elgoibarko 73 lagunek eta Mendaroko 24ek amaitu zuten maratoi-erdia)

Juan Mugertza korrikalari elgoibartar ospetsuak irabazi zuen estreinako Behobia-Donostia lasterketa, 1919an, 1:17:50 denborarekin. Antolatzaileek hiru garai desberdin bereizten dituzte Behobia-Donostiaren lasterketaren historian, eta 1963an hasi zuten garai modernotik gaur artekoak zenbatuta beteko ditu 50 urte Donostiako Fortuna Kirol Elkarteak antolatzen duen lasterketa entzutetsuak. Ibilbide aldaketa izango da aurtengo berrikuntza nagusia, eta lasterketaren bezperan festa ireki bat egingo dute Konstituzio plazan.